$
Зміст
1.Плануємо новий вигляд квартири
2.Трохи про зонування простору і багатофункціональності предметів
3.Елементи декору – важлива частина інтер’єру
Одного погляду достатньо, щоб визначити квартиру, збудовану за часів Хрущова. Кожна з них має відмінні риси, які характерні для квартир того періоду, а саме: малий простір, низькі стелі, суміжні кімнати, суміщений санвузол з сидячою ванною або душем.
_интерьера_квартир_хрущевок_6609_0

Перетворити таку квартиру в сучасний, практичний, затишний і функціональний простір можна, якщо грамотно підійти до цього питання. так, косметичний ремонт магазину теж вимагає чимало зусиль, але по закінченню робіт результати тільки підтверджують доцільність витрачених зусиль.


Плануємо новий вигляд квартири

Сьогодні доступна маса ідей ремонту хрущовки, які задіють сучасні методики будівництва та напрямки в дизайні.

Перш за все потрібно визначитися з типом ремонту, який вам необхідний. Залежно від того, будете ви робити капітальний або косметичний ремонт у новобудові, ціни істотно можуть, і будуть відрізнятися. Капітальні ремонт передбачає зміну планування квартири, а саме видалення або пересування не функціональних або заважаючих стін. Косметичний ремонт дозволяє обмежитися лише незначними змінами.

ПОРАДА: Обов’язково поцікавтеся, які зі стін є несучими. Адже їх знесення заборонено, так як їх демонтаж може порушити всю конструкцію будинку і привести до його руйнування.

Є дизайн-проекти квартир , в яких вказуються всі слабкі місця будинків подібних конструкцій. Це важливий фактор, який необхідно врахувати при плануванні розширення отворів, часткового або повного зносу стін. Краще для цієї справи запросити фахівців в даній сфері.

Перепланировка полностью меняет облик квартиры
Перепланування повністю змінюється квартири

Яким би тісним не було приміщення, за допомогою планування можна виправити навіть самі запущені випадки.

Однак, щоб створити гармонійний і практичний дизайн типової двокімнатної квартири хрущовського типу, вам знадобитися кілька хитрощів, якими ми з радістю з вами поділимося, щоб ви змогли самостійно візуально розширити простір свого житла.

За рахунок використання різних конструкцій з гіпсокартону, таких як ніші, полки, розташовані на різних рівнях, додається багато корисної площі.

Навіть незначне збільшення прорізів вікон і дверей або використання прорізів арочного типу дозволяють візуально збільшити простір на 25%.

Доповнення колон, ніш, отворів декором з дзеркал, а також використання дзеркальних стін або дверей зроблять навіть найменшу квартиру хрущовського типу більше, додадуть до половини корисного простору.

Перепланировка с помощью декоративных перегородок
Перепланування за допомогою декоративних перегородок

Спочатку такі дрібниці можуть здатися малоефективними, проте саме вони дозволяють створити квартиру простору, сучасну і затишну. За рахунок підбору правильної колірної гами можна ще більше підкреслити всі плюси вашого приміщення.

ПОРАДА: У маленькій квартирі використовуйте світлі тони. Вони візуально розширюють приміщення в той час, як темні здатні істотно звузити простір. Чим світліше тон стелі, тим вище вона буде здаватися. Відмінним варіантом буде дзеркальна стеля, яка доповнена грамотно підібраним освітленням.

Загалом, можна сказати, що дизайн стандартної однокімнатної квартири дозволяє використовувати велику кількість будівельних і оздоблювальних матеріалів. На вартість ремонту квартири офісів, як і на ремонт інших приміщень, впливає якість матеріалів, які ви використовуєте.


Трохи про зонування простору і багатофункціональності предметів

Багатофункціональність – це важлива якість, яку повинен мати кожен предмет в маленькій квартирі. Мається на увазі, що перевагу слід віддати побутовій техніці, яка вбудована в панель, яка, в свою чергу, виконує роль стільниці або навіть полки.

Хитрість, яку знають і користуються багато дизайнерів, – це дзеркальна ніша, яка практично непомітна, але дає корисний простір для розміщення книг, посуду, побутових предметів. На ринку присутня безліч варіантів вбудованої техніки, в яких є безліч ящиків і різних відсіків для зберігання найрізноманітніших речей.

Зонирование пространства в двухкомнатной хрущевке
Зонування простору в двокімнатній хрущовці

Незалежно від кількості людей, які проживають у квартирі хрущовського типу, необхідно розпланувати простір так, щоб кожен мав власний куточок. У цьому допоможе досягти успіху зонування.

Це корисний і ефективний метод, який дозволяє розділити кімнату на кілька зон без необхідності побудови нових стін.

Кухня зазвичай ділитися на робочу і обідню зони. У робочому куточку проводиться безпосередня готування, а в обідній – приємний час прийняття їжі всією сім’єю. Часто кухня об’єднує в собі функції їдальні та вітальні, так як спілкування з друзями проводиться саме на кухні.

Зонування також проводиться і в основній кімнаті. Найчастіше це робиться для того, щоб організувати власний кабінет і зону відпочинку, де можна розташувати телевізор і зручний диван. Відокремити одну зону від іншої можна простою ширмою, так як важкі перегородки можуть зменшити і так незначний простір.

Вариант планировки двухкомнатной квартиры в хрущевке
Варіант планування двокімнатної квартири в хрущовці

Розділять, але не перенавантажуватимуть дизайн кімнати невеликий кутовий диван, барна стійка або арочна конструкція.

Складно впоратися з ремонтом, який проводиться з нуля, якщо за плечима ви не маєте відповідного досвіду або хоча б знань. Тому краще підготуватися заздалегідь, і до моменту початку ремонту вже мати на руках готовий дизайн-проект власної квартири.

Це полегшить вам весь процес ремонту і скоротить загальний час його проведення, так як у вас є детальний план для проведення кожного етапу. Якщо ви сумніваєтеся в своїх дизайнерських здібностях або не впевнені в тому, чи будуть стіни поєднуватися з килимовим покриттям, тоді зверніться за допомогою до фахівців.

Також завжди залишається можливість скористатися вже готовими дизайн-проектами і вибрати той, що підходить вам найбільше.

Таким чином, ви ще на початку ремонту будете приблизно знати, як буде виглядати ваша квартира в результаті всіх зусиль. Це дасть вам напрямок у виборі актуального дизайну меблів і аксесуарів, які будуть добре виглядати в кінцевій обробці інтер’єру.


Елементи декору – важлива частина інтер’єру

Найприємнішим етапом ремонту вважається остаточний декор приміщення. Він приємний, але не менш відповідальний, ніж сам ремонт, так як визначає, чи буде інтер’єр квартири ефектним і функціональним чи ні.

Фотообои, как способ расширения пространства
Фотошпалери, как спосіб розширення простору

Корисним буде переглянути приклади хороших дизайнерських рішень в оформленні квартир подібних вашої.

Оберіть те, що вам подобається і підходить вашому інтер’єру. Головне, дотримуйте баланс і не перевантажуйте приміщення габаритними і непотрібними меблями. Великою популярністю користуються меблі-трансформери, які представлені у великій різноманітності різними фірмами-виробниками.

Зручними будуть розкладні столи, невеликі, але функціональні дивани, сучасні комоди та інше добре будуть виглядати в квартирі хрущовського типу.

Мінімалізм у даному випадку виграшний варіант. Вибирайте тільки найнеобхідніші та корисні меблі. Для дизайну віконних штор краще вибирайте тканини світлих відтінків, які мають тонку летючу фактуру. Вони додадуть легкості інтер’єру. А темні і похмурі кольори обтяжать простір.

У підборі аксесуарів дотримуйтесь єдиного дизайну квартири і гармонійно підбирайте кольорові гами різних елементів.

Якщо підходити до ремонту з розумом і відповідальністю, тоді весь процес може стати цікавими та радісним. 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Оценок еще нет)
Loading...