Скільки буде коштувати
Ваш ремонт?

Дізнатися зараз!
$

Електрична проводка в будинку повинна бути функціональною і відповідати критеріям безпеки. Тому до питання її проектування і монтажу необхідно поставитися максимально відповідально. Вирішувати це питання найкраще тоді, коли ви робите ремонт квартири чи будинку. У цій статті ми розглянемо основні етапи реалізації цього завдання.

Навіщо потрібна схема електропроводки?

Будь-яка робота починається з підготовчого етапу. Тому спочатку потрібно накреслити план будинку для складання схеми електропроводки в приватному будинку. За допомогою нього ви зможете врахувати всі нюанси пов’язані з розташуванням комунікацій, і розрахувати витрати матеріалів. Найкраще здійснювати це під час проведення відновлювальних робіт у вашому домі. Як і ремонт квартир ув новобудові, ця масштабна задача вимагає серйозних матеріальних витрат і великих зусиль.

Після того як ви накреслили план будинку із зазначенням розташування всього освітлювального обладнання та розеток, складається схема монтажу електропроводки. Виконуючи це завдання необхідно приділити увагу наступним моментам:

  1. На схемі потрібно вказати сукупну потужність всієї побутової апаратури, яка є в будинку. Обов’язково врахуйте пускові струми електричних двигунів.
  2. Для підключення освітлювальних приладів необхідно використовувати окремі групи електроживлення. У невеликому приміщенні, найчастіше все освітлення підключають до однієї групи.
  3. Обов’язково продумайте розташування освітлювачів у дворі будинку. У разі якщо мова йде про дачу, в якій ви не проживаєте постійно буде правильним освітлення дворової території підключити до власної автоматиці вмикання і вимикання. Завдяки цьому, можна буде відключати електрику всередині будинку, не відключаючи освітлювачі зовні.
  4. Якщо в будинку планується використовувати потужну побутову техніку, її також необхідно підключати до окремих груп електроживлення. Це потрібно обов’язково врахувати, якщо ви вирішили здійснити ремонт кухні. Оскільки до таких приладів відноситься, наприклад, електроплита. Електричний котел також слід підключати до окремої групи. Це вкрай важливо. Тому обов’язково врахуйте це, якщо вирішите робити ремонт у ванній.

Зробивши все це, порахуйте скільки потужності потрібно для обслуговування всіх електроприладів, за умови їх одночасного підключення в електромережу. Далі, розрахуйте загальне навантаження на мережу, щоб коректно вибрати автоматичний вимикач. Зробивши все це, можна стверджувати, що принципова схема електропроводки в приватному будинку – готова.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 оценок, в среднем: 5,00 на основе 5)
Loading...