$

У хорошому кафе завжди є багато клієнтів. Там смачна їжа, відмінний сервіс та, звичайно ж, стильний та оригінальний інтер’єр, який продуманий до дрібниць. Для того, щоб підтримувати популярність, важливо правильно розробити концепцію закладу та створити привабливий для відвідувачів вигляд приміщення. Якісний сучасний ремонт допоможе зробити компанія, де працюють фахівці, здатні виконати всі необхідні роботи.

Які бувають види ремонту для кафе

Будівельно-ремонтні та оздоблювальні роботи в кафе можуть знадобитися у кількох випадках:

  •                   відкриття нового закладу;
  •                   природне зношування приміщення кафе;
  •                   неполадки в системах опалення, кондиціювання, водопроводу та каналізації;
  •                   моральне старіння інтер’єру, що може призвести до зниження популярності кав’ярні;
  •                   непередбачені обставини, що вимагають негайного втручання ремонтної бригади.

Коли відвідувачі приходять у кафе, вони звертають увагу на дизайн інтер’єру та навколишнє оточення. І від цього залежить, чи повернуться вони сюди ще раз.

У деяких випадках, щоб покращити зовнішній вигляд закладу та освіжити його, достатньо внести поверхневі зміни. А в окремих ситуаціях для збільшення прибутковості та популярності доведеться не просто зробити ремонт, а навіть здійснити перепланування та виконати повне перетворення кав’ярні.

Вирізняють кілька видів ремонту кафе.

Косметический ремонт

Косметичний ремонт романтичного кафе

Це ремонт класу “С”. Виконується, коли є потреба у оновленні інтер’єру. Такий вид ремонтних робіт допомагає зробити атмосферу закладу теплою, затишною чи романтичною та милою. Косметичне перетворення не вимагає величезних фінансових вливань і рідко пов’язане з переплануванням приміщення. Найчастіше сюди включаються такі роботи:

  •                   фарбування поверхонь;
  •                   заміна чи ремонт підлоги;
  •                   монтаж плінтусів;
  •                   ремонт, фарбування або повна заміна вікон та дверей.

Внесені оновлення, виконані професійно, обов’язково привернуть увагу відвідувачів.

Комплексний ремонт

Капітальний ремонт спорт бару

Це ремонт класу “В”. Його призначення не тільки в тому, щоб просто змінити зовнішній вигляд, але й у тому, щоб покращити характеристики приміщення та зробити його сучасним та комфортним. Сюди найчастіше включаються роботи з перепланування та внесення суттєвих змін до структури всіх поверхонь. Зазвичай це такі роботи:

  •                   стяжка підлоги та стелі;
  •                   електромонтажні послуги;
  •                   сантехнічні роботи;
  •                   монтаж гіпсокартону;
  •                   організація систем вентиляції та кондиціювання.

Комплексний або капітальний ремонт потребує набагато більше фінансових вкладень та тимчасових витрат.

Элитный ремонт

Елітний варіант ремонту. або євроремонт – це послуги класу “А”. Це вже не тільки капітальний ремонт, а й кардинальна зміна дизайну приміщення. Зазвичай для цього створюється індивідуальний проект спеціалістом у цій галузі. Все внутрішнє оздоблення приміщення здійснюється за допомогою дорогих матеріалів та декоративних елементів.

Можна виділити основні відмінності таких послуг:

  •                   складання докладного проекту;
  •                   нестандартні рішення щодо організації простору;
  •                   виконання обробки з натурального каменю, дерева та інших дорогих матеріалів;
  •                   організація всіх інженерних систем на найвищому рівні.

Ремонт подібного виду дозволить не тільки надати приміщенню кафе неповторного вигляду, а й підкреслити індивідуальний смак власника.

Особенности ремонта кофейни

Повне перетворення кав'ярні

Ремонтні роботи у нежитлових та комерційних приміщеннях мають свої нюанси. Величезну роль за її виконанні грають дотримання всіх встановлених законодавством норм санітарної та пожежної безпеки. Оскільки заклад комунального харчування пов’язані з приготуванням їжі та скупченням людей, слід виконати такі приписи:

  •         наявність системи пожежної сигналізації;
  •         у безперешкодному доступі мають бути засоби пожежогасіння;
  •         розташування виходів екстреної евакуації має бути зрозумілим та вільним;
  •         бажано мати систему відеоспостереження.

Вибираючи підрядника, слід переконатися, що він має необхідні дозвільні документи для виконання подібних робіт.

Дизайнерський ремонт та супровід

Нестандартний дизайн інтер'єру кафе

Інтер’єр кафе – це не лише естетична складова. Завдяки продуманому до дрібниць дизайну ресторан матиме комерційний успіх та популярність. Якщо оригінальна і не схожа на інших концепція закладу сподобається відвідувачу, він розповість про неї всім своїм друзям і знайомим, а це найкраща реклама.

Дизайнерський проект важливо довірити професіоналові. Тільки фахівець зможе правильно визначитися з кольором та стилем, врахувати особливості візуального сприйняття, а також грамотно продумати розміщення меблів у залі. Для ефективної роботи персоналу часто достатньо правильного планування на кухні та в барі.

Перш, ніж розпочати саме дизайнерський ремонт, слід отримати від замовника дизайн-проект, вивчити його і при необхідності попросити внести зміни. Щоб створити таку документацію, дизайнеру доводиться виконати кілька етапів роботи:

  •                   зібрати потрібну інформацію про концепцію закладу та вивчити планування;
  •                   розробити ТЗ з урахуванням архітектурних побажань власника;
  •                   створити кілька варіантів інтер’єру та надати замовнику;
  •                   скласти креслення до роботи будівельної бригади.

Для того, щоб отримати першокласний результат і створити приміщення точнісінько як на картинці, створеній дизайнером, важливо замовити додаткову послугу – супровід ремонту автором проекту. Це оплачується додатково, але дозволяє отримати проект, що відповідає попередньому задуму.

Стоимость работ по ремонту

Якщо говорити про суму видатків на ремонт кафе, то тут немає однозначної цифри. Все залежить від площі закладу, концепції та задуму. Ціни на незначні косметичні зміни та на євроремонт із переплануванням приміщення також будуть разюче відрізнятися.

Підрядник ще до початку робіт надає клієнту кошторис, у якому вказуються ціни на всі види робіт. Якщо замовника вартість влаштовує, то підписується договір, у якому обов’язково мають бути прописані терміни виконання робіт та їх обсяг. Дизайнерський проект та супровід «під ключ» є додатковою послугою, і її вартість залежить від кваліфікації спеціаліста та часу роботи.

Щоб не виправляти згодом дрібні недоліки і уникнути великих серйозних помилок, варто довіряти роботу з перетворення свого закладу лише професіоналам.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Оценок еще нет)
Loading...