Скільки буде коштувати
Ваш ремонт?

Дізнатися зараз!
$

Ще з радянських часів, коли жити великою родиною в кімнаті гуртожитку було нормою, багато хто з нас звик до тісноти і нестачі особистого простору. Але чому б не зробити життя всіх мешканців квартири, нехай вона і не велика, максимально комфортним? Перепланування квартири – ось до чого вдаються жителі однокімнатних квартир! Це ідеальний варіант, особливо якщо насувається ремонт і масштабних робіт все одно не уникнути. Але перш ніж приступати до процедури, слід ознайомитися з деякими її нюансами.

Узаконюємо перепланування квартири

 

Самовільне перепланування однокімнатної квартири суворо заборонено. Закон про перепланування квартири говорить, що проект зі зміни планування приміщення багатоквартирного будинку повинен бути обов’язково узгоджений з місцевою владою, щоб ця процедура ніяк не завадила основної конструкції архітектурної будови.

 

Тому, перед процесом слід отримати дозвіл у декількох інстанціях. Так, вам доведеться відвідати районну адміністрацію, потім проектну організацію, де розроблять зручний вам проект перепланування. Україна і Київ багаті на такі установи, в яких працюють справжні професіонали своєї справи. З цим проектом потрібно повернутися до районної адміністрації, де проводиться узгодження перепланування квартири, в разі якщо чиновників повністю влаштовує план і перепланування не завдасть шкоди житловому будинку. Після отримання дозволу можна спокійно приступати до законного перепланування.

 

На зміну планування житла потрібно отримати дозволи, але багато хто з вас знають, що не потрібно узгоджувати косметичний ремонт в квартирі, установку вбудованих меблів, заміну елементів санвузла та інші рядові процедури.

 

Які документи потрібно підготувати для перепланування квартири?

 

При плануванні термінів і періодизації ремонту слід врахувати, що на збір документів йде від 2 до 8 місяців. Вам потрібно буде підготувати наступні папери:

 

  • Заява замовника, де виражені достатні підстави для перепланування;
  • Підписи всіх мешканців будинку, які позначають їх згоду на проведення процедури;
  • Технічний паспорт на житло;
  • Документ про право власності на квартиру;
  • Фотографії та креслення планування квартири, які дадуть чиновникам можливість зрозуміти всю суть проблеми.

 

Збір всіх необхідних документів є запорукою успіху в цій нелегкій і клопіткій справі – перепланування квартири.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 оценок, в среднем: 5,00 на основе 5)
Loading...