$

Будівництво котеджів сьогодні знаходить все більшу і більшу популярність. Пов’язано це з тим, що люди втомилися від маленьких квартир, невгамовних сусідів і просто задимлених міст, де вже немає сил жити. Якщо раніше люди не могли собі дозволити придбати або побудувати заміський будинок у силу дорожнечі такого проекту, то сьогодні сучасні і відносно дешеві матеріали, дозволяють витрачати на повноцінний приватний будинок стільки грошей, скільки йде на середню по вартості квартиру в цьому ж регіоні або місті.

Важливо знати:
1. З чого почати будівництво котеджу?
1.1. Проектування коттеджа
1.2. Зведення котеджу
1.3. Етапи будівництва
1.4. Технологія будівництва
1.5. Види коттеждей
2. Будівництво котеджів з різних матеріалів
2.1. Каркасний котедж
2.2. Котедж з цегли
2.3. Котедж з дерева
2.4. Котедж з газобетону
2.5. Бетонний блок

У даній статті ми спробуємо розібратися у всіх нюансах зведення цих будівель, спробуємо визначити що вигідніше і взагалі які бувають варіанти при різних умовах.

З чого почати будівництво котеджу?

Щоб чітко розуміти всі завдання, які будуть виконуватися при створенні будинку, необхідно правильно визначити послідовність, а також етапи будівництва.
Строительство коттеджей

Проектування котеджу

Спочатку варто скласти проект майбутньої будови. Можна зробити це самому, але для цього необхідно володіти спеціальними знаннями, бути в курсі всіх нюансів, включаючи використання необхідних матеріалів, точний розподіл комунікацій і багато іншого. Звичайно, це заощадить вам певну суму, яка могла б піти на проектування, але є велика ймовірність того, що ви зробите щось не так, а значить, проект не буде прийнятий і ви просто витратите свій час даремно.

Правильно замовити проект у спеціалізованої фірми, яка зможе зробити все максимально грамотно і в термін. Наприклад, компанія NewStroy здатна надати дані послуги, пропонуючи високу якість своєї роботи і помірні ціни. Працюючи з професіоналами, ви можете бути впевнені в тому, що робота буде виконана не просто в термін, але якісно, а час і гроші будуть витрачені не даремно.

Варто зазначити, що проект складається індивідуально, з огляду на всі ваші побажання і переваги, змальовуючи при цьому майбутню вартість. Вами може бути обраний економний варіант, наприклад вже готового проекту, який буде коштувати набагато дешевше, ніж розробляється новий варіант.

Ще одним важливим моментом є те, що вам необхідно визначитися з ділянкою землі, на якій буде зводиться будова. Цей момент важливий тим, що будівництво заміського будинку враховується по відношенню до грунту на ділянці, сейсмічної активності, ґрунтовим водам і багато чому іншому. Грамотний професіонал обов’язково враховує ці моменти.

Зведення котеджу

Цей етап є найбільш трудомістким і тривалим за часом. Все залежить від того, яку будову ви замовили. Якщо відбувається зведення великого будинку, то це займе набагато більшу кількість часу, ніж у випадку маленького будиночка.

На даному етапі необхідно грамотно розподілити використовувані робочі ресурси, а також правильно здійснювати закупівлю використовуваних будматеріалів. Деякі матеріали не можуть закуповуватися в прок, а повинні купуватися в міру необхідності. Інші повинні постійно знаходиться на об’єкті. До того ж, якщо відразу закупити всі матеріали, то ви просто займете всю корисну площу на ділянці і процес будівництва стане незручним і накладними, не кажучи вже про те, що такі матеріали, як цемент або клейові суміші, швидко приходять у непридатність від вогкості.

Провести грамотний розподіл робочої сили і необхідну закупівлю будматеріалів, може тільки професійна бригада. Компанія NewStroy здатна забезпечити всі ці нюанси, заощадивши ваші гроші і час.

Етапи будівництва

Даний момент залежить від того, з чого саме буде відбуватися будівництво котеджів. У будь-якому випадку, на першому етапі відбувається підготовка землі під фундамент, а потім його заливка, при врахуванні того, яка кількість поверхів буде і яке буде навантаження на фундамент, за рахунок застосовуваних будівельних матеріалів.

Далі, починається поступово зведення будівлі, наприклад під ключ. При цьому, не забуваються поступові вводи різних комунікацій, які проводять не в останній момент, а на різних етапах будівництва.

Технологія будівництва

Будівництво котеджів повинно виконуватися відповідно до конкретної технології, яка залежить від великої кількості різноманітних факторів. Сюди входить і тип грунту на ділянці, і використовувані матеріали, і навіть кліматичні умови, які в багато визначають витрати на будівництво.

Правильна технологія може бути витримана тільки фахівцями, в іншому випадку, будова може не відповідати всім необхідним нормам, навіть якщо це ексклюзивний будинок у Києві.

Види котеджів

Види котеджів можна розділити на елітні, бюджетні та економ класи. Кожен з них може будуватися з абсолютно різних матеріалів.

Будівництво котеджів з різних матеріалів

Розглянемо різні види матеріалів, з яких може бути здійснено будівництво котеджів. Ми наведемо приклади найбільш поширених варіантів.

Каркасний котедж

Дана технологія широко називається Канадською, оскільки саме в цій країні першими стали використовувати таке поєднання матеріалів. Суть полягає в тому, що з широкого бруса робиться каркас будинку, навіть якщо це двоповерховий варіант. На цей брус набивається спеціальна СІП-панель, яка в свою чергу включає в себе сендвіч з листа ОСБ-пінопласту-листа ОСБ. Такий “бутерброд” прекрасно захищає від вітру і дощів, і навіть від сильних морозів. Це швидкобудуюємі будівлі.

Котедж з цегли

Мабуть, один з найстаріших і найбільш використовуваних матеріалів, за рахунок своєї невисокої вартості, простоти в роботі і прекрасних показниках. Сьогодні цей матеріал потроху витісняється більш дешевими, але не менш якісними матеріалами. Цегла все більше використовується вже ні як будівельний, а як оздоблювальний матеріал.
Строительство коттеджей из кирпича

Котедж з дерева

Зараз будівництво котеджів із дерева виконується тільки в разі елітних варіантів. Пов’язано це з тим, що дерево є екологічно чистим матеріалом з показниками, які перевищують практично всі інші показники у інших будівельних матеріалів. Проте, дерево намагаються використовувати хоча б частково, щоб підкреслити свій статус і якісність будинку, навіть якщо це середньостатистичний об’єкт.

Котедж з газобетону

Ціна на будівництво котеджу з цього матеріалу не буде низькою, але якість буде на висоті. Плюсом є і те, що працювати будівельникам з цим матеріалом набагато простіше, ніж з тим же каменем, та й для зчеплення блоків використовується не цемент, а спеціальний клей, фото якого можна знайти в Інтернеті. Клей витрачається економічніше, а значить в цьому є певна вигода.

Бетонний блок

Міцний і відносно недорогий матеріал, часто використовуваний для перших поверхів триповерхових котеджів. Його плюс полягає в тому, що він витримує високі навантаження і при цьому має гарну теплоізоляцією. У будинку завжди буде тепло взимку і прохолодно влітку.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Оценок еще нет)
Loading...