$

Важливо знати:
1. Проектування мансарди
1.1. Переваги
2. Обладнання дерев’яної мансарди
3. Етапи будівництва мансарди
4. Ціна на будівництво мансарди

Мансардний поверх являє собою прекрасний спосіб для збільшення площі будинку при ремонті будинку, при цьому не вдаючись до його розширення.

Колись, горище було чисто технічним приміщенням, яке робилося тільки тому, що цього вимагала технологія зведення даху. Сьогодні ж, мансардний поверх є дуже поширеною житлоплощею, яка дозволяє вам створити ще один затишний куточок у своєму будинку.

Сучасні матеріали дозволяють легко, швидко і з мінімальними витратами забезпечити утеплення цього приміщення.
Строительство мансарды из чердака

Проектування мансарди

Проектування мансарди з горища, вимагає обов’язково утеплити дану площу. Краще зробити це за допомогою мінеральної вати, при чому не рулонної, а саме плитової. Вона укладається між крокв. Найкраще використовувати базальтову вату, оскільки вона менш шкідлива, володіє прекрасними показниками тепло і шумо ізоляції, а також не піддається горінню.

Товщина плит утеплювача підбирається так, щоб вони могли якісно забезпечити процес затримки тепла в приміщенні і не допускати надходження холоду ззовні. Дану процедуру бажано довірити справжнім професіоналам своєї справи, як, наприклад, компанії NewStroy, яка вже давно виконує будівництво мансарди, як з горищного приміщення, так і з нуля. Ви можете повністю довіритися нам і знати, що результат буде на найвищому рівні.

Перед тим, як почати утеплення мансардного поверху, необхідно придумати його планування, а також інтер’єр. До того ж, необхідно визначитися з тим, наскільки функціональним буде нове приміщення.

Якщо конструкція покрівлі спирається саме на перекриття або ж на низькі аттикові стіни, необхідно продумати, чи не краще обмежити площу даного поверху до зони, у якій буде зручна висота.

Можна також звести полегшені стіни розділового типу, що відокремлюють непрактичну низьку зону. Не менш важливим є і рішення по обробці стелі. Якщо поверх мансарди досить високий, не завжди залишаються скати до коника і над певною частиною приміщення виконують звичайнісіньку, плоску стелю. Взагалі, дизайн також необхідно продумати заздалегідь, щоб ще в процесі будівництва точно знати, що і як ви хочете бачити в підсумку.

Необхідна вентиляція даху

Будівництво мансарди передбачає обов’язкове створення вентиляції. Для вентиляції, між покрівельними покриттями і теплоізоляцією слід залишити невеликий зазор з шириною в пару сантиметрів. Це дозволить забезпечити рух повітря, необхідно передбачити також вхідні\вихідні отвори. Вхід виконується під карнизним звисом, вихід – у самому конику. Також він може перебувати в схилі або ж у торцевих стінках. Ті отвори, які створювалися під вентиляцію до цього, в більшості випадків просто не підходять. Важливо в даному випадку не економити, оскільки в результаті ви можете зіткнутися зі стоячим повітрям, неприємними запахами, збором конденсату та іншими неприємними моментами. Замовити під ключ будівництво мансарди з вентиляцією, простіше простого, особливо у компанії NewStroy.

Якщо над якоюсь частиною поверху буде зроблена стеля під ригелями, то в частини, яка буде не опалювальною, над стелею, можливо розмістити в стінах торцевого типу, невеликі вентиляційні віконця.

Набагато складніше забезпечити відповідну вентиляцію, коли відбувається адаптація під мансарду всього простору горища, тобто, до коника. В цьому випадку, для забезпечення виходу повітря з вент-го зазору, в конику дахів монтують спеціалізовані вентиляційні елементи. У покрівлях, покритих натуральною черепицею, яка укладається на розчин, простіше разгерметизувати коник, висвердлюючи отвори через кожні 50-60 сантиметрів. Вхідні дірки необхідно захистити від присутності різних комах, прикриваючи їх сіткою, бажано з металу.

Процес створення вентиляції можна знайти в Інтернеті, для повного розуміння необхідних завдань. Ви можете подивитися як відео, так і поетапне фото з поясненнями.

Переваги

Скорочення тепловтрати через дах. Досягається за рахунок утеплення покрівлі, як прямої необхідності, якщо ви збираєтеся цілий рік користуватися цим приміщенням;

Збільшення житлової площі. Вам немає необхідності витрачати великі суми грошей на збільшення площі, за рахунок нового будівництва, досить вкласти більш помірні гроші на приведення до ладу горища.
Строительство мансарды

Обладнання дерев’яної мансарди

Якщо вибирати між мансардою з металу і дерева, в якості основного каркасу, то явною перевагою володіє будова з дерева і на це є свої причини. В першу чергу – це екологічність і практичність.

Етапи будівництва мансарди

Планування – ви визначаєтесь з тим, що ви бажаєте отримати в результаті і виходячи з цього відбувається планування майбутнього приміщення;

Внутрішнє оздоблення – виконується виходячи з ваших уподобань. Оздоблювальним матеріалом може виступати все, що завгодно. Якщо стіни будуть оброблені гіпсокартоном, то стіни можна буде навіть обклеїти шпалерами або ж заштукатурити;

Утеплення – в основному йде внутрішнє, з використанням спеціалізованих матеріалів, таких, як базальтова вата, пінопласт та інше. Цьому процесу необхідно приділити особливу увагу, щоб не зіткнутися з проблемами холоду, навіть не у саму сувору зимову пору.

Ціна на будівництво мансарди

Необхідно відзначити, що вартість на будівництво мансарди, однакова, що в приватному будинку, що в одноповерховому. Ціна залежить в першу чергу від того, які матеріали передбачається використовувати і який дизайн у кінцевому підсумку ви бажаєте отримати.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Оценок еще нет)
Loading...